1 2
 

Chakra cadeau pakketje Stenen met Hanger 6 cm koord 60 cm

€ 12,50 (inclusief btw 21%)
Op voorraad

Het begrip "chakra" komt uit het Sanskriet en verwijst naar de zeven energiecentra in het menselijk lichaam, volgens bepaalde oosterse filosofieën, met name die van de hindoeïstische en yogatradities. Elk chakra wordt geassocieerd met specifieke eigenschappen en functies. Er zijn geen specifieke Nederlandse termen voor de chakra's, maar de benamingen worden vaak behouden in het Sanskriet, zelfs wanneer er in het Nederlands over wordt gesproken.

Hier zijn de zeven chakra's en hun associaties:

  1. Wortelchakra (Muladhara): Gelegen aan de basis van de wervelkolom, gerelateerd aan overleving, veiligheid en basisbehoeften.

  2. Sacraal chakra (Svadhisthana): Gelegen net onder de navel, geassocieerd met emoties, creativiteit en seksualiteit.

  3. Zonnevlechtchakra (Manipura): Gelegen boven de navel, gerelateerd aan wilskracht, zelfvertrouwen en persoonlijke kracht.

  4. Hartchakra (Anahata): Gelegen bij het hart, geassocieerd met liefde, mededogen en emotionele balans.

  5. Keelchakra (Vishuddha): Gelegen bij de keel, gerelateerd aan communicatie, expressie en waarheid.

  6. Voorhoofdchakra (Ajna): Ook bekend als het derde oog, gelegen tussen de wenkbrauwen, geassocieerd met intuïtie, inzicht en verbeeldingskracht.

  7. Kruinchakra (Sahasrara): Gelegen boven het hoofd, gerelateerd aan spiritualiteit, bewustzijn en verbinding met het hogere zelf.

Het concept van chakra's wordt vaak gebruikt in yoga, meditatie en andere spirituele praktijken als een middel om balans en welzijn in het lichaam en de geest te bevorderen.

Ook interessant

Wij maken gebruik van cookies om je een optimale winkel ervaring te bieden!