Relax Boeddhabeeld liggend Rood

€ 20,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad

Indische Boeddhabeelden die een ontspannen of relaxte houding weergeven, zijn een prachtige uitdrukking van Boeddha's kalmte, sereniteit en verlichting. Hier zijn enkele aspecten van deze beelden en hun symboliek:

Relaxte Boeddhabeelden

  • Houding: Relaxte Boeddhabeelden tonen Boeddha vaak in een ontspannen zittende houding of in een halfliggende houding. Deze beelden stralen rust en kalmte uit, en zijn bedoeld om de innerlijke vrede en sereniteit van Boeddha te weerspiegelen.
  • Zittende Boeddha in Sukhasana: Een vaak voorkomende houding is de zittende Boeddha in Sukhasana, of de "gemakkelijke houding", waarbij Boeddha ontspannen zit met gekruiste benen en de handen rustend op de knieën of in de schoot. Dit beeld symboliseert meditatie, rust en innerlijke vrede.
  • Reclining Buddha (Liggende Boeddha): De liggende Boeddha, zoals eerder besproken, toont Boeddha in zijn laatste momenten van leven voor het binnengaan van Parinirvana. Dit beeld is zowel een symbool van ultieme ontspanning als van het bereiken van verlichting.

 

  • Lengte liggende Boeddha 30 cm

Ook interessant

Wij maken gebruik van cookies om je een optimale winkel ervaring te bieden!